Beograd Yoga

 

Život se dešava brzo, često osećamo nemir, osećamo i reagujemo na način koji znamo da nije adekvatan i koji nam remeti životni balans, remeti odnos sa svojim kolegama, prijateljima i porodicom. Reakcije su nam uslovljene spoljašnjim dešavanjima i nekada imamo osećaj da ne možemo izaći iz vrtloga užurbanog života i konstantnih promena koje nam se nameću da ih pratimo. Specifične misli direktno utiču na fiziološke odgovore organizma, ubrzano disanje, napetost mišića, povećanje kortizona i drugih hormona stresa a to dalje može dovesti do srčanog udara i mnogobrojnih zdravstvenih tegoba.

Postoji način kako da pomognemo sebi, napravite mali korak i videćete veliku razliku u doživljaju sebe i okoline, u našem sagledavanju problema i reakcijama.

Možemo promeniti naš model reakcije i odvojiti se od starih navika koje nas ometaju i postanemo najbolja verzija sebe. Tajna je u jogi i meditaciji!

Joga nam omogućava da sve ono što učimo na času nesvesno primenjujemo u životu. Jedna od ključnih elemenata joge je svesno, duboko disanje koje omekšava mišiće, umiruje um, tokom časa osećamo uživanje u svakom pokretu svog tela, naučimo da uživamo u sadašnjem trenutku. Tehnike koje se koriste menjaju naše navike na bolje, eliminišu negativne misli i smanjuju stres.

Vežbe joge, osvešćeno disanje i meditativne vežba imaju za cilj umirenje uma i tela i fokus misli na telo, držanje u položaju/asani / ilidahu. Ovi procesi smirivanja uma postanu prisutni van joga prakse,kada obavljate svakodnevne aktivnosti.

Procesi koji se odvijaju u našem telu:
Stresan um -> stegnuti mišići -> negativne i anksiozne misli
Miran um -> opušteni mišići -> pozitivne i podsticajne misli

Velike promene se ne dešavaju preko noći a navike se ne menjaju trenutno. Redovnom praksom već nakon dva meseca možete primetiti kako se život transformiše.

Otkrijte i zavolite svoj um joge!