Dejana Stanković

Sertifikovana instruktorka joge

Rođena u Beogradu,po struci diplomirani ekonomista , majka dva dečaka, sa dugogodišnjim radnim iskustvom u stranoj korporaciji. Velika odgovornost i obaveze su mi nametnule da potražim vreme koje ću posvetiti samo sebi. Dinamičan period života koji je zahtevao stalni balans izmedju privatnog i poslovnog života me je dovelo do velike prekretnice i odluke da napustim korporativni posao. Osećaj da je prisutna prepreka za istraživanje i lični razvoj naveo me je da osvestim u kom pravcu moj životni put treba da ide, gde treba da tražim svoj poslovni i životni balans.

Sam početak je bio 2008. god sam se susrela sa jogom i vrlo brzo osetila pozitivan učinak na fizičkom,emotivnom i mentalnom nivou.

Nakon višegodišnjih vežbanja i pohadjanja mnogobrojnih radionica na temu joga prakse, vežbe disanja, meditacija, holističkom pristupu čoveku, upisala sam Međunarodnu joga akademiju , kod Prof. Predraga Nikića,diplomirala sam u Joga Savezu Srbije koja je akreditovana od strane ministarstva sporta Srbije i evropske Joga federacije. Diplomirala sam oblast ,,Pranajame-tehnike disanja, kako utiču na fizičko,mentalno telo i um”.

  • Svih ovih godina se usavršavam u stilovima hatha joge (sporiji, meditativni pokreti), vinyase (dinamični stil) i kundalini joga (dinamičan spoj asana i tehnika disanja). Pohadjam mnogobrojne sesije i edukacije kod priznatih medjunarodnih i domaćih učitelja joga prakse. Učim, razvijam i produbljujem iskustvo mnogih tehnika ove oblasti. Usavršavanje u oblasti joge nikada ne prestaje i uvek vas povlači da otkrivate svoje nove potencijale. Održavam grupne, individualne i online časove joge.
  • Koroprativna joga

Program Yoga 4Healthcare iz oblasti  Korporativne joge, je lično osmišljen program  koji je namenjen zaposlenima.  Koncept  Yoga 4Healthcare izašao je kao rezultat mog dugogodišnjeg iskustvo u korporativnom poslu, dugogodišnje iskustvo u oblasti joge, grupnom I individualnom radu sa vežbačima I podrška zaposlenima u kompanijama iz oblasti fizičkog i mentalnog zdravlja. Program je osmišljen tako da smanji fizičku i mentalnu napetost, doprinese osećaj društvenog i duhovnog zdravlja svakog zaposlenog, kao i pronalaženju balansa i vitalnost u svakodnevnici.

Časovi se odvijaju uživo ili online.

  • Prenatal joge, održavam časove trudnicama sa idejom da im se olakša prilagodjavanje na sve telesne i psihičke promene kroz koje svaka trudnica prolazi. Prolazimo zajedno opuštajuće meditacije koje emotivno povezuju mame sa bebama,vežbe disanja kao priprema za lakši porodjaj. Časovi se održavaju uživo i online.

 

Tokom mojih časova dodatni ugođaj doprinose esencijalna terapeutska ulja, koristimo radi pojačanog umirujućeg i energizujućeg efekta vežbanja.