Aromaterapija

Svako eterično ulje svojim mirisom priča jedinstvenu priču onome ko udiše njegove predivne esencije. Udisanje eteričnih ulja uvek je lično iskustvo koje ima snažan utjecaj na naše emocije i psihu.
Umiriti um i pozvati osećaj mira može istinski nahraniti našu dušu. Mnogi, usled tempa današnjeg života žude za opuštanjem i jasnoćom. Korišćenjem eteričnih ulja, u sinergiji sa vežbama joge i meditacije, imamo mogućnost umiriti duh i telo, pokrenuti usresređenost na sadašnji trenutak.

Disanje je direktno povezano s našim telom, emocijama i umom. Možemo posmatrati kako je naše disanje ujednačeno i smireno onda kada smo smireni i opušteni. Ako smo uznemireni ili pod stresom onda je naše disanje neujednačeno, plitko i ubrzano.

Kako koristitimo eterična ulja u našem joga studio i čemu je namenjeno. Ispravno disanje, koje je temelj učenja joge te sastavni deo svih meditacijskih tehnika, donosi više kiseonika u krvotok
i mozak. Ispravno disanje omogućuje i efikasnu eliminaciju toksina i štetnih tvari iz našeg organizma.

Plitko i ubrzano disanje, dovodi do nedovoljne opskrbljenosti naših ćelija kiseonikom što rezultira smanjenoj vitalnosti organizma, preuranjenom starenju, oslabljenom imunološkom sistemu i celom nizu drugih nepovoljnih uticaja na zdravlje.

Udisanje i dah su temeljni elementi aromaterapije. Prva asocijacija vezana uz eterična ulja je njihov miris. Inhalacijom mirisnih komponenti, eterična ulja imaju direktan učinak na centralni nervni sistem, čime menjaju moždane reakcije.

Zbog svog jedinstvenog hemijskog sastava i uticaja na čulo mirisa imaju sposobnost i snagu delovati direktno na centre u mozgu koji su zaduženi za emocije, sećanja i raspoloženje.

Eterična ulja se mogu koristiti u aroma lampi ili difjuzeru kako bi stvorili posebnu i umirujuću atmosferu u prostoru za meditaciju ili jogu.

Tokom časa joge koristimo difjuzer koji raspršuje u prostoru 1,7miliona čestica eteričnog ulja. U pitanju je program najkvalitetnijih esencijalnih ulja internacionalne kompanije Young Living. https://www.youngliving.com/en_EU

Eterična ulja, njihovo delovanje na emocionalni i psihološki nivo pružaju idealnu potporu za opuštanje i smirenje uma. Aromatične biljke i eterična ulja su kroz istoriju bila sastavni deo mnogih duhovnih praksi različitih kultura i religija. Kada meditaciju i jogu obogatimo blagodetima eteričnih ulja nadilaženje nemirnog uma i rastresenosti postaje jednostavnije, brže i delotvornije.

Eterična ulja se mogu koristiti u aroma lampi ili difuzeru kako bi stvorili posebnu i umirujuću atmosferu u prostoru za meditaciju ili jogu. Možete kombinirati više ulja ovisno o željenom
učinku i osobnim preferencijama. Najjednostavniji način inhalacije odabranog eteričnog ulja je da se jedna kap odabranog ulja nakapa na papirnatu maramicu. Maramicu prinesite nosnicama te udišite u pravilnim razmacima, tako da brojite do sedam dok udišete na nos i do sedam dok izdišete na nos.