Bali Yoga Retreat

Bali Challenge Yoga retreat

Bali Challenge Yoga retreat

Bali Challenge je po svemu jedinstven concept putovanja,koji će vas odvesti u avanture koje ćete pamtiti ceo život! Novogodišnja cena sa prijavom do 15.januara.

Magično putovanje na čarobno rajsko ostrvo Bali,gde ćemo otkriti savršen spoj duhovnog i fizičkog balansa.Mesto harmonije i sklada, za sve zaljubljenike prirode, druženje,avanture i novih ličnih spoznaja.
Na dvonedeljnom putovanju svakodnevnicu ćemo obogatiti joga praksom, meditacijim, vežbama disanja,relaksaciom joga nidre, čarobnim zvucima šamanskog bubnja. Ambijent u kome ćemo prići sebi na način na koji nije moguće u užurbanoj gradskoj svakodnevici. Savršeno utočište koje nam omogućava da otklonimo sve mentalne smetnje, udahnuti svu baležansku lepotu i duh i fokusirati se na sebe.
Program joge će voditi Dejana Stanković, sertifikovani instruktor joge, Međunarodne akademije Joga saveza. Ljubav i strast prema ovoj drevnoj istočnoj veštinii gaji dvanaest godina, uz stalno lično usavršavanje iz oblasti joga prakse, meditacije i ličnog razvoja.

Svoju ljubav prema jogi nesebično širi svojim vežbačima godinama kroz grupni i individualni pristup.
Jutarnji i večernji časovi joge probudiće i pojačati sva čula,obnoviti duh i telo, spojiti nas sa okruženjem i sa nama samima. Uz talase mora,zraka sunca, mirisa i boja spojićemo se tokom meditacije sa našim osećanjima, osvestiti lepotu trenutka u kome živimo. Tokom relaksacione tehnike joga nidre, energiju ostrva i prirode potpuno ćemo sinhronizovati sa nama samima. Zvukovi prirode će se savršeno spojiti sa ritmovima bubnja.

Časovi joge su podjednako prilagođeni svim nivoima vežbača, kako početnicima tako i dugogodišnjim praktikantima.
Na ovom putovanju uživaćemo u ukusima egzotičnog voća, gajenog povrće sa obližnjih plantaža, voćnih koktela i još mnogo toga što nam pruža prirodno bogadstvo ovog ostrva.

VILA NA BALIJU KOJA OBARA SA NOGU, Ulu Watu,Wondered Maison

 

Sa kristalno plavim morem, belim peskom i liticama koje oduzimaju dah kao što je Nusa Penida, može se reći da Uluwatu ima najlepše plaže na Baliju. Udaljen od užurbanih gradova kao što su Kuta i Seminyak, putevi su manje zagušeni saobraćajem i lako se mogu istraživati motorom. Uluwatu je savrseno poziocioniran, odakle mogu da se naprave jednodnevni izleti ili obilazak okolnih mesta.

Wondered Maison,gde cete biti smešteni tokom Yoga Retreata, čini 8 bugalova, od čega je 5 lux a 3 su autentična bungalova koja su kreirana tako da pruže komfor i pravo indonežansko iskustvo. Kuća je smeštena na samoj litici sa koje se pruža impresivan pogled na okean. Okružena je tropskom baštom i spa centrom. U sklopu vile su i bazen sa slanom vodom i Yoga shala (dom za yogu). Ušuškana u tihom delu, vila se nalazi na dva minuta od čarobne Padang-Padang plaže i Uluwatu grada.

bungalovi su doneti sa ostrva Sulawesi, tačnije sela Toraja koji je treće najpopularnije mesto u Indoneziji baš zbog svoje arhitekture. Istorija ovog mesta potiče iz vremena kada je otkrivena Indonezija. Kada su Kinezi otkrili ostrvo Sulawesi, nisu imali gde da spavaju pa su preneli čamce na kopno. Zato kuće danas liče na brodove. Ove antičke kuće su prenete sa Toraje i renovirane kako bi prenele duh starih vremena i jedinstveno iskustvo. Sve u kući je ručno pravljeno od bambusa.

Sait gde možete pogledati detaljnije informacije o smeštaju:
https://www.luxuryaround.com/vacation-rentals/wonderwood-maison-padang-padang/

Na ovom putovanju mozete izabrati ponudjene izleta I vrlo uzbudljive avanture. Prijava je moguća unapred ili na licu mesta.

ULUWATU:
⦁ Obilazak ostrva Nusa Penida i ronjenje sa džinovskim mantama i mola molama. Ronjenje sa džinovskim mantama je na dah i nije potreban ronilački sertifikat. Za ronjenje sa mola molama potreban je sertifikat za završeni kurs ronjenja.
CANGGU:
Ovde rentiramo motore i idemo u obilazak najbližih beach barova, kao što je La Brisa, The Lawn, Potato Head (gde je najlepši zalazak sunca). Ovde se upoznajemo sa balkanskom komunom na Baliju, saznajemo kako se živi kada nisi turista, dobijamo sve informacije o vizama, cenama, mogućnostima za posao i digitalnim nomadima – svemu po čemu je Bali poznat. Obilazimo hramove Ulun Danu i okolinu.
⦁ Surf škola sa Anom, našom devojkom koja se već 10 godina bavi ovim ekstremnim sportom.
UBUD:
⦁ Noćenje u Green Village u džungli kod Ubuda-must see https://greenvillagebali.com/
⦁ Poseta i ritualno kupanje u Tirta Empul hramu (indonežanski: Pura Tirta Empul).
⦁ Vožnja motorima kroz džunglu i terasama pirinčanih polja, poseta prelepom Tegelalang terasasama pirinčanih polja gde nas snimatelj sa dronom snima za uspomenu.
⦁ Penjanje na aktivni vulkan Batur. Oko 1.30h rano ujutru po grupu dolazi transfer od vile do podnožja vulkana, stižemo za nekih 45 min. Pravimo mali odmor uz osveženje i okupljanje sa drugim penjačima i sa profesionalnim vodičima kreće uspon od 3.5 sata do kratera vrha vulkana Batur, preko vulkanskog kamenja. Tamo se menja klima na 2300m, duvaju vetrovi i niža je temperatura znatno. Čekamo 6.30h kada se pojavljuje spektakularan izalazak sunca koji ce biti zabeležen kamerom, zatim posle kraćeg odmora, voća i doručka, kreće silazak od 2.5 sata. Pravimo mali odmor u podnožju vulkana i imamo povratni transfer do vile. Oko 11,30h stižemo nazad i imamo ceo dan za odmor.

⦁ Polazak je 25. aprila na 2 nedelje sa uključenom povratnom avio kartom, transferima, lux vilom i bungalovima u Uluwatu i lokalnim vodičem.
Cena:
⦁ 1330 eur za 2 nedelje
⦁ 1750 eur za 4 nedelje
U cenu aranžmana je uključeno:
⦁ povratna avio karta Qatar airways,
⦁ transferi od i do aerodroma Denpasar,
⦁ smeštaj u lux bungalovima
⦁ iskusni vodiči našeg porekla koji žive na Baliju (sa znanjem Indonežanskog jezika),
U cenu aranžmana nije uključeno:
⦁ zdrastveno i putno osiguranje (koje priznaje BMIC klinika na Baliju). Naša preporuka je Delta Generali osiguranje,
⦁ osiguranje protiv nezgoda i osiguranje od otkaza putovanja,
⦁ ekskurzije i izazovi (opcionalno)

Napomene:
U skladu sa odredbama Zakona o turizmu, postoji garancija putovanja, radi naknade štete otkaza putovanja zaključenog sa osiguravajućom kompanijom Dunav Osiguranje.
Uslovi i način plaćanja:
Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Pasoši moraju da važe minimum 6 meseci od početka putovanja .
Viza za Indoneziju se dobija na aerodromu i traje do 30 dana.

Prijave su do 7. januara, a plaćanje je moguće na tri rate do polaska! Broj mesta je ograničen!

Organska arhitektura, kupatila pod vedrim nebom, luksuzna usluga će vas razmaziti i učiniti vaš boravak nezaboravnim. Verujemo da ćete uživati!

Informacije vezano za organizatora putovanja možete pogledati na saitu
https://bohochallenge.com/vila-na-baliju-koja-obara-sa-nogu-novogodisnji-popust/
Instagram @balichallende

Glavni organizator puta Sergej Stojanovic instagram @sergejstojanovic kontakt telefon 064 6468429

Dejana Stanković, zadužena za program joge, instagram @dejana_yogatime https://beogradyoga.rs/

Kontakt tel 0631055042

Smesteni smo u mestu Ulu Watu

Časovi joge su podjednako prilagođeni svim nivoima vežbača, kako početnicima tako i dugogodišnjim praktikantima.
Na ovom putovanju uživaćemo u ukusima egzotičnog voća, gajenog povrće sa obližnjih plantaža, voćnih koktela i još mnogo toga što nam pruža prirodno bogadstvo ovog ostrva.